15 gr boter
4 eieren
250 ml melk
250 ml Journey Cider
1 1/2 eetlepel bloemsuiker
300 gr bloem
snuifje zout
Smelt de boter, doe de eieren in een grote kom en meng het met de gesmolten boter. Voeg de suiker, het snufje zout, melk en cider erbij en meng het goed door elkaar. Neem een zeef en zeef geleidelijk de bloem boven de kom. Meng dit geheel goed en laat het 30 minuten rusten.
Neem je beste koekenpan en smelt wat boter in de pan. Neem een schep van het beslag, giet het in de pan en bak het tot het een mooie lichtbruine kleur heeft.
1 kg uien 2 eetlepels boter
2 eetlepels olie 250 ml Journey Cider
2 L bouillon Tijm
Teentje look Bosje lente uitjes
150 gr gemalen kaas Zout en peper
Neem een grote pot, zet het vuur aan, doe de boter en olie erin, snij de uien en laat ze karameliseren in de pot. Laat de uien niet bruin worden. Voeg tijm, peper, zout toe.
Voeg hierna de look en cider toe en verlaag het vuur. Voeg de bouillon toe en laat het zachtjes inkoken voor 30 minuten lang.
Neem een kom, doe er soep in. Snij een deel van het groene stuk van de lente uitjes en voeg het aan de soep toe. Leeg de kaas op de soep in de kom. Zet de kom in een voor verhitte oven op 200 graden, laat de kom erin voor 10 minuten. Neem de kom uit de oven als de kaas begint te bruinen.